Tashana Losche

Miss Tropical Beauties Suriname 2014

-Duizendpoot Tashana-

Duizendpoot Tashana

Mijn naam is Tashana Losche, Miss Tropical Beauties Suriname 2014. Daarnaast werk ik op het Ministerie van Regionale Ontwikkeling. Daar werk ik als directie secretaresse van de Districtscommissaris (DC) van Brokopondo. Ook bekleed ik binnen het jeugdkorps van het jeugdparlement de functie als MDG district coördinator en ben door de DC aangewezen tot voorzitter van het jongerensecretariaat van Brokopondo. Als student volg ik momenteel een politieke scholing om me zo te kunnen verdiepen in de regeermacht van de staat.

Liefde Leren in Thailand

Als 26 jarige jonge dame mocht ik met mijn titel als Miss Tropical Beauties Suriname ons land vertegenwoordigen in Thailand op de Miss Grand International verkiezing waar ik de subtitel als miss popular kreeg. In Thailand heb ik Suriname op verschillende manieren mogen vertegenwoordigen, iets waar ik erg trots op ben. Ook heb ik van de andere 85 missen veel mogen leren. Het allerbelangrijkste wat ik mee kreeg vanuit Thailand was de liefde. Liefde staat centraal in de gemeenschap, omdat je hiermee bergen kan verzetten, bij wijze van spreken. Een les die ik voor de rest van m’n leven probeer te koesteren.

 

Werkende miss

Het begin van mijn missen avontuur was een zwaar karwei, omdat ik vanwege mijn vele verantwoordelijk- en bezigheden mijn tijdsplanning moest omgooien. Om dit op juiste wijze te kunnen doen, heb ik met mensen gesproken die ook diverse werkzaamheden combineren. Ook heb ik enorm veel steun gehad van de organisatie Tropical Beauties Suriname.

Dankzij dit alles heb ik bekendheid mogen genieten en het allerbelangrijkste: ik heb met anderen leren werken. Hierdoor heb ik geleerd dat ik alleen veel kan bereiken, maar samenwerking mij het dubbele oplevert. De kracht zit in samen mooie doelen bereiken. Zoek dan ook ondersteuning bij geliefden of uit je omgeving. Krijg je deze niet van je naasten, niet getreurd. Probeer je beentje voort te zetten en omring jezelf met mensen die je wel ondersteunen.

Blijf altijd positief en reik een helpende hand aan de iets wat minder sterke in je omgeving en put zoveel mogelijk kracht uit jezelf.

Tashana Losche

Lees ook het verhaal van...

 • Ranjeeta Doerga

  Ik ben Ranjeeta Doerga, 28 jaar oud, moeder van 2 kids (1 en 11 jaar), student Notarieel recht aan de Universiteit van Leiden en registergoed behandelaar in het notariaat. Als je terug rekent kom je er snel achter: ik was tienermoeder. Op mijn 16e werd ik zwanger van mijn oudste zoon.

 • Raihaana Ainoel

  Als kind van 14 ben ik seksueel misbruikt, mishandeld en bedreigd door een inmiddels voor moord veroordeelde man. Deze helse periode duurde 9 maanden. Ik kon het met niemand delen, want hij zou me vermoorden. Dat had hij immers ook met zijn ex gedaan. Haar lijk is niet meer gevonden.

 • Angela Nandpersad

  Ik begon mijn leven vol kleur, ik was vrolijk en creatief. Een meisje met dromen en toekomstplannen. Maar mijn dromen vervaagde en ik verloor al mijn kleur. Als ik terugdenk aan mijn jeugd, dan denk ik aan de kleur zwart.

 • Kaiden Ray Sewradj

  “Wordt het een jongen of een meisje?” Ik weet zeker dat die vraag ook werd gesteld aan mijn moeder toen ze zwanger was. Ik weet zeker dat ze toen ook vol trots heeft verteld dat haar eerste kindje een dochtertje werd. Toch is mijn moeder nu de trotse moeder van twee zonen.

 • REENA RAMBARATSINGH

  Vrij snel kwam ik er tijdens een bijbaan op een gerenommeerd advocatenkantoor achter, dat een juridische carrière mij geen voldoening zou bieden in het leven. Ik wilde MEER! Ik wilde mijn passie volgen: VISAGIE!

 • MAISHA EMILY NEUS

  Op 03-04-17 organiseerde ik de eerste demonstratie op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo. Er kwamen rond de 1000 mensen. Inmiddels heb ik 13.000 volgers...

 • OLIVIA MARQUERITA DE SOUZA

  Ik groeide op in een gezin, waar een hoger beroep studie geen optie was, vanwege onvoldoende financiële middelen. Daardoor...

 • SHAREENA DWARKA

  De scheiding van mijn ouders viel zwaar. Ze waren net voorgoed naar Suriname gekomen en het werd een strijd om de kinderen...

 • ASMIE GENDARAM

  Ik zat middenin een scheiding en verloor toen ook mijn baan. De scheiding en het overlijden van Fatima was de druppel...

 • KABITA MAHADEW

  Toen mijn moeder plotseling een hartaanval kreeg en voor 80% hersendood werd verklaard moest ik ineens zelfstandig worden om...

 • DARSHANI KHODABAKS

  Ik ben in 2010 begonnen als model. Er werd altijd tegen mij gezegd dat ik de look van een model bezat en men vroeg waarom ik er....

 • SARITA PHERAI

Nog meer verhalen

Over Stichting JIYA

JIYA streeft ernaar vrouwen te ondersteunen in het verwezenlijken van dromen. Elke vrouw heeft een passie en elke vrouw wil deze kunnen ervaren, elke dag weer. Toch zijn er nog velen die dat jammer genoeg niet kunnen. Vanwege diverse omstandigheden: onderdrukking, onwetendheid, onzekerheid zijn nog maar enkele aspecten. Hoe gaan vrouwen hiermee om en op welke wijze doorbreken ze de taboes en belemmeringen?

Passion is sexy

Neem contact op