SHERINA GHAFOERKHAN

Ecstatic Abundance Coach, Self Love Guide, Queen of Feminine Expression

Ik ben 5 jaar geleden gestart met mijn eigen bedrijf. Ik wilde graag vrouwen coachen om gelukkiger te zijn in hun leven. Het helpen van mensen was mijn natuurlijke talent. Doordat ik een moeilijke jeugd had, was ik als kind vroeg op mezelf aangewezen. Mijn ouders hadden vaak ruzie. Er was sprake van alcohol misbruik waardoor mijn vader regelmatig agressief kon zijn en mijn moeder fysiek en verbaal geweld aan deed. Naast drank waren er ook drugs in het spel, met alle bijkomende ongewenste situaties van dien.

Mijn geheim…tot nu…

Eigenlijk was dat een geheel andere (zware) problematiek, waar ik in dit verhaal nog niet over wil vertellen. Het is heel persoonlijk en heel kwetsbaar. Doordat ik als enig kind verder geen steun van mijn ouders ervoer, heb ik geleerd om veel alleen te doen. Met name op emotioneel vlak. Ik vroeg haast nooit iemand om hulp en loste mijn problemen zelf op. Men kon niet aan mij zien dat ik het moeilijk had. Want ik had mezelf aangeleerd om dat achter een masker te verbergen. Ik kwam sterk en stoer over. Ik had al heel jong besloten dat ik niemand nodig had en dat ik goed voor mezelf moest zorgen.

Beter dan mijn ouders
Daarom heb ik ervoor gekozen om goed mijn best te doen op school en heb al mijn opleidingen met succes afgerond. Mijn HBO studie heb ik naast mijn baan gevolgd, wat 4 zware jaren waren. Maar ik kon heel goed doelgericht bezig zijn, omdat ik wist dat ik iets wilde bereiken. Ik wilde het in ieder geval beter doen dan mijn ouders. Door alles wat ik had meegemaakt had ik me afgesloten voor mijn emoties. Ik leefde veel vanuit mijn hoofd, vanuit mijn ratio. Totdat ik overspannen raakte. Voordat ik overspannen raakte had ik weleens een angstaanval. Al wist ik toen niet dat het een angstaanval was. Ik voelde angst als ik in bed lag. Ik hoorde mensen schreeuwen in mijn straat en dacht dan dat het mijn moeder was. Ik lag te rillen in bed. Ik kon mijn angsten wel onderdrukken, totdat ik een keer vast kwam te zitten in een lift.

Het lift incident
Ik was een weekendje in Antwerpen met mijn nicht en in de parkeergarage kwamen wij vast te zitten in de lift. Mijn nicht raakte in paniek en moest hevig huilen. Ik, daarentegen, was rustig. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik deze woorden tegen haar uitsprak: “ik heb wel voor hetere vuren gestaan”. En daarmee zette ik mezelf op de overlevingsstand. Ik voelde daardoor geen angst of verdriet. Een paar weken na het lift-incident, kreeg ik weer een angstaanval en tijdens de overspannenheid kwamen die vaker en werden heviger. Doordat ik in die periode begeleid werd door een personal coach, zakten de angsten weg. Helaas kwamen ze na een poosje weer terug. Het sloop er weer in en een paar jaar later had ik een paniekstoornis ontwikkeld. Dat houdt in dat je angst krijgt voor de angst en dat je dan bang wordt voor verschillende situaties.

Je gaat steeds meer plaatsen vermijden. In mijn geval was het zo dat ik me snel opgesloten kon voelen in ruimtes die helemaal niet dicht waren. Maar omdat ik bang was om me opgesloten te voelen, ging ik er dan niet heen. Ik reisde bijvoorbeeld liever niet meer met de tram, ging liever niet naar grote bijeenkomsten en vermeed winkelen op zaterdag. Ook ging ik niet meer stappen of naar feesten. Mijn wereldje werd steeds kleiner. Toen het erger werd besloot ik om naar de huisarts te gaan die mij heeft doorverwezen. Ik ben gelukkig bij een hele goede therapeut terechtgekomen die mij 2 jaar met veel liefde heeft begeleid. Bij de therapeut kwamen we tot de conclusie dat ik niet alleen aan de angsten moest werken, maar ook aan de jeugdtrauma’s. Daar had ik immers nooit eerder aandacht aan besteed.

Bikkelen met oud zeer
Het was hard werken, want ik kwam veel oud zeer, verdriet en angst tegen. Ook de boosheid kwam ik tegen. Ik ben moedig geweest om overal doorheen te gaan. Want ik wist dat ik van de ballast af wilde. Ik wist dat ik mezelf bevrijd zou voelen als ik alles verwerkt zou hebben en een plaats zou hebben gegeven. En dat is gelukt. Inmiddels ben ik van mijn paniekstoornis af. Ik heb nog wel incidenteel een paniekaanval. Maar dat is niet meer zo hevig en frequent als voorheen. En ik weet nu heel goed hoe ik ermee moet omgaan of kan het zelfs voorkomen.

Ondanks het zware proces met mezelf, ben ik blijven ondernemen en anderen blijven helpen. Als ik er achteraf op terugkijk, dan weet ik niet zo goed hoe ik dat allemaal gedaan heb. Maar ik ben wel heel trots op mezelf. Nu ik van de oude ballast bevrijd ben, voel ik me krachtiger en zelfverzekerder en kan ik andere vrouwen veel beter helpen. Ik zet daarvoor niet alleen mijn kennis uit mijn opleidingen als coach in, maar voor een groot deel ook mijn levenservaring. Ik geloof dat je pas echt kunt begrijpen wat iemand voelt als je het zelf hebt meegemaakt. Als cliënten bij mij komen, voelen ze zich daarom heel erg begrepen. Ik ben ervaringsdeskundige en dat schept veiligheid en vertrouwen.

Ik hoop in de toekomst veel meer vrouwen te mogen helpen die willen werken aan het vergroten van hun zelfvertrouwen, die zich krachtiger willen voelen en die bepaalde dingen willen bereiken in het leven op het gebied van werk en relaties.

Wil je meer over mij lezen? Neem dan een kijkje op mijn website: www.sherinaghafoerkhan.nl

SHERINA GHAFOERKHAN

Lees ook het verhaal van...

 • Ranjeeta Doerga

  Ik ben Ranjeeta Doerga, 28 jaar oud, moeder van 2 kids (1 en 11 jaar), student Notarieel recht aan de Universiteit van Leiden en registergoed behandelaar in het notariaat. Als je terug rekent kom je er snel achter: ik was tienermoeder. Op mijn 16e werd ik zwanger van mijn oudste zoon.

 • Raihaana Ainoel

  Als kind van 14 ben ik seksueel misbruikt, mishandeld en bedreigd door een inmiddels voor moord veroordeelde man. Deze helse periode duurde 9 maanden. Ik kon het met niemand delen, want hij zou me vermoorden. Dat had hij immers ook met zijn ex gedaan. Haar lijk is niet meer gevonden.

 • Angela Nandpersad

  Ik begon mijn leven vol kleur, ik was vrolijk en creatief. Een meisje met dromen en toekomstplannen. Maar mijn dromen vervaagde en ik verloor al mijn kleur. Als ik terugdenk aan mijn jeugd, dan denk ik aan de kleur zwart.

 • Kaiden Ray Sewradj

  “Wordt het een jongen of een meisje?” Ik weet zeker dat die vraag ook werd gesteld aan mijn moeder toen ze zwanger was. Ik weet zeker dat ze toen ook vol trots heeft verteld dat haar eerste kindje een dochtertje werd. Toch is mijn moeder nu de trotse moeder van twee zonen.

 • REENA RAMBARATSINGH

  Vrij snel kwam ik er tijdens een bijbaan op een gerenommeerd advocatenkantoor achter, dat een juridische carrière mij geen voldoening zou bieden in het leven. Ik wilde MEER! Ik wilde mijn passie volgen: VISAGIE!

 • MAISHA EMILY NEUS

  Op 03-04-17 organiseerde ik de eerste demonstratie op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo. Er kwamen rond de 1000 mensen. Inmiddels heb ik 13.000 volgers...

 • OLIVIA MARQUERITA DE SOUZA

  Ik groeide op in een gezin, waar een hoger beroep studie geen optie was, vanwege onvoldoende financiële middelen. Daardoor...

 • SHAREENA DWARKA

  De scheiding van mijn ouders viel zwaar. Ze waren net voorgoed naar Suriname gekomen en het werd een strijd om de kinderen...

 • ASMIE GENDARAM

  Ik zat middenin een scheiding en verloor toen ook mijn baan. De scheiding en het overlijden van Fatima was de druppel...

 • KABITA MAHADEW

  Toen mijn moeder plotseling een hartaanval kreeg en voor 80% hersendood werd verklaard moest ik ineens zelfstandig worden om...

 • DARSHANI KHODABAKS

  Ik ben in 2010 begonnen als model. Er werd altijd tegen mij gezegd dat ik de look van een model bezat en men vroeg waarom ik er....

 • SARITA PHERAI

Nog meer verhalen

Over Stichting JIYA

JIYA streeft ernaar vrouwen te ondersteunen in het verwezenlijken van dromen. Elke vrouw heeft een passie en elke vrouw wil deze kunnen ervaren, elke dag weer. Toch zijn er nog velen die dat jammer genoeg niet kunnen. Vanwege diverse omstandigheden: onderdrukking, onwetendheid, onzekerheid zijn nog maar enkele aspecten. Hoe gaan vrouwen hiermee om en op welke wijze doorbreken ze de taboes en belemmeringen?

Passion is sexy

Neem contact op