REENA RAMBARATSINGH

Eigenaresse Schoonheidssalon ‘Express Yourself by Reena’

Sunny Jagesar

Sinds ik mij kan herinneren heeft de wereld van beauty/visagie mij bezig gehouden. Mijn moeder had een prachtige kaptafel. Daar zat zij zich altijd, voordat we naar een feestje gingen, mooi te maken. Ik zat als klein meisje altijd vol bewondering mee te kijken en stiekem al te fantaseren hoe ik ooit mezelf en anderen zou voorzien van make-up.

De juriste met passie voor visagie

Ik heb ‘keurig’ mijn middelbare schoolcarrière voltooid aan het Gymnasium Haganum in Den Haag. Vervolgens ben ik Rechten en Criminologie gaan studeren in Leiden. Vrij snel kwam ik er tijdens een bijbaan op een gerenommeerd advocatenkantoor achter, dat een juridische carrière mij geen voldoening zou bieden in het leven. Ik wilde MEER! Ik wilde mijn passie volgen: VISAGIE!

Mijn ouders vonden dit toentertijd ontzettend zonde, als ik niets zou doen binnen de juridische sector. Ik beloofde niet te stoppen met mijn studie en slechts als hobby in de avonduren een visagieopleiding te volgen. Vervolgens ging het heel snel! Ik mocht na het behalen van mijn visagiediploma als visagiedocente aan de slag op het beauty-instituut waar ik zelf de opleiding heb gevolgd. Daarnaast werd ik gevraagd voor verschillende make-up projecten voor de Nederlandse TV en daarna zelfs om Manager te worden bij het geweldige make-up merk Bobbi Brown.

Ik heb hier keihard voor gewerkt. In eerste instantie om mijn ouders het tegendeel te bewijzen, dat ik wel degelijk een goede carrière kon beginnen in de beauty-branche, maar ook om MEZELF een gegronde reden te geven dat ik kon stoppen met een (o-zo- veilige) Rechten/Criminologie-opleiding (waarbij ik veel meer zekerheden in het leven zou hebben).

Ik ben nou eenmaal koppig en volhardend en wilde koste wat kost MIJN DROOM waar maken: een eigen beauty-bedrijf beginnen.

Nu kan ik zeggen dat mijn ouders ontzettend trots zijn. We praten nog vaak over de keuzes die ik in het verleden heb gemaakt. Iedere ouder wil zijn/haar kind gelukkig zien. Zij denken wel dat een 9-17 uur baantje mijn leven simpeler en makkelijker zou hebben gemaakt. Maar ze kennen mij goed en weten dat ik houd van uitdagingen. Zij hebben wel altijd vertrouwen in mij gehad en wisten dat ik er zeker een succes van zou maken.

Niet alleen rozengeur en maneschijn

15 jaar geleden was het lastig om aan de slag te gaan als visagiste en hier ook nog eens van rond te komen. Ik had op een bepaald moment 3 baantjes. Overdag werkte ik op het advocatenkantoor en in de avond werkte ik als docente Visagie op het beauty-instituut. Daarnaast had ik mijn visagieklanten. Als ik soms terug kijk, denk ik wel eens: “HOE heb ik dat gedaan?!” en vrij snel weet ik dan weer: Ik werk met heel veel plezier en met hart en ziel.

En helaas heb ik ook veel tegenwerkingen gekend bij iedere stap van vooruitgang. Het is nou eenmaal niet een wereld, waarin iedereen elkaar alles gunt. In plaats van verbitterd te raken, ben ik NOG meer liefde gaan verspreiden naar die mensen die misgunnen. Je kan anderen niet veranderen, maar wel jezelf.

Ook had ik last van zware acne. Dit heeft mij vaak tegengehouden om met zelfvertrouwen achter mijn doelen aan te gaan.

Ik ben toen een schoonheidsspecialiste-opleiding gaan volgen en vervolgens eigen manieren gaan ontdekken om de huid te verbeteren. Ik liep per toeval tegen een schoonheidsmerk aan, waar ik vervolgens importeur van werd voor de BeNeLux en later zelfs naar Suriname begon te exporteren.

Ik maakte van mijn valkuil mijn ‘drive’ om nu ook anderen te helpen aan een beter gevoel over zich/haarzelf door een gezondere huid te creëren. Zo heb ik mijn obstakel, mijn acne, overwonnen en omgezet in een overwinning.

Voldoening

Ik heb tijdens mijn werk als zowel visagiste als schoonheidsspecialiste vele mensen op verschillende manieren mogen helpen. Al was het door hen bij te staan op hun trouwdag met prachtige visagie, het geven van een visagieworkshop om meer zelfvertrouwen te krijgen of door een schoonheidsbehandeling een mooiere huid te krijgen.

Dit geeft mij voldoening. Ik zal dit ook in de toekomst willen blijven doen, maar dan ‘on a higher level’. Wil je weten hoe? Keep following me

REENA RAMBARATSINGH

Lees ook het verhaal van...

 • Ranjeeta Doerga

  Ik ben Ranjeeta Doerga, 28 jaar oud, moeder van 2 kids (1 en 11 jaar), student Notarieel recht aan de Universiteit van Leiden en registergoed behandelaar in het notariaat. Als je terug rekent kom je er snel achter: ik was tienermoeder. Op mijn 16e werd ik zwanger van mijn oudste zoon.

 • Raihaana Ainoel

  Als kind van 14 ben ik seksueel misbruikt, mishandeld en bedreigd door een inmiddels voor moord veroordeelde man. Deze helse periode duurde 9 maanden. Ik kon het met niemand delen, want hij zou me vermoorden. Dat had hij immers ook met zijn ex gedaan. Haar lijk is niet meer gevonden.

 • Angela Nandpersad

  Ik begon mijn leven vol kleur, ik was vrolijk en creatief. Een meisje met dromen en toekomstplannen. Maar mijn dromen vervaagde en ik verloor al mijn kleur. Als ik terugdenk aan mijn jeugd, dan denk ik aan de kleur zwart.

 • Kaiden Ray Sewradj

  “Wordt het een jongen of een meisje?” Ik weet zeker dat die vraag ook werd gesteld aan mijn moeder toen ze zwanger was. Ik weet zeker dat ze toen ook vol trots heeft verteld dat haar eerste kindje een dochtertje werd. Toch is mijn moeder nu de trotse moeder van twee zonen.

 • REENA RAMBARATSINGH

  Vrij snel kwam ik er tijdens een bijbaan op een gerenommeerd advocatenkantoor achter, dat een juridische carrière mij geen voldoening zou bieden in het leven. Ik wilde MEER! Ik wilde mijn passie volgen: VISAGIE!

 • MAISHA EMILY NEUS

  Op 03-04-17 organiseerde ik de eerste demonstratie op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo. Er kwamen rond de 1000 mensen. Inmiddels heb ik 13.000 volgers...

 • OLIVIA MARQUERITA DE SOUZA

  Ik groeide op in een gezin, waar een hoger beroep studie geen optie was, vanwege onvoldoende financiële middelen. Daardoor...

 • SHAREENA DWARKA

  De scheiding van mijn ouders viel zwaar. Ze waren net voorgoed naar Suriname gekomen en het werd een strijd om de kinderen...

 • ASMIE GENDARAM

  Ik zat middenin een scheiding en verloor toen ook mijn baan. De scheiding en het overlijden van Fatima was de druppel...

 • KABITA MAHADEW

  Toen mijn moeder plotseling een hartaanval kreeg en voor 80% hersendood werd verklaard moest ik ineens zelfstandig worden om...

 • DARSHANI KHODABAKS

  Ik ben in 2010 begonnen als model. Er werd altijd tegen mij gezegd dat ik de look van een model bezat en men vroeg waarom ik er....

 • SARITA PHERAI

Nog meer verhalen

Over Stichting JIYA

JIYA streeft ernaar vrouwen te ondersteunen in het verwezenlijken van dromen. Elke vrouw heeft een passie en elke vrouw wil deze kunnen ervaren, elke dag weer. Toch zijn er nog velen die dat jammer genoeg niet kunnen. Vanwege diverse omstandigheden: onderdrukking, onwetendheid, onzekerheid zijn nog maar enkele aspecten. Hoe gaan vrouwen hiermee om en op welke wijze doorbreken ze de taboes en belemmeringen?

Passion is sexy

Neem contact op