RACHELLE NASSY

Studente hotelschool van Amsterdam

Een tijdje terug bezocht ik mijn oude basisschool, en wat ben ik daar verwend door alle lieve kindjes! Ze bewonderden mij en vinden het heel spannend dat ik 1 van de 20 finalisten ben van de Miss India Holland verkiezing.

Mijn oude basisschool is een speciale basisschool voor kinderen met een leerachterstand. Hier wordt niet op de gebruikelijke manier les gegeven, maar met veel meer aandacht voor de leerlingen.
Ik ben als Miss langs geweest bij mijn oude basisschool om de kinderen te inspireren en te laten zien dat er heel veel mogelijkheden zijn, ongeacht het speciaal onderwijs. Dat je toch nog ergens kan komen en iets kan bereiken als je daar hard voor werkt.
Toen ik daar op school zat, dacht ik dat ik nooit iets zou kunnen bereiken, dat ik dom was en niks kon. Omdat ik niet net als alle andere kindjes naar een normale school ging.
Ik werd ook door diverse mensen gepest en niemand wilde met mij omgaan, laat staan spelen.
Maar…moet je nu eens kijken! Ik sta er! Ik mag mezelf met trots 1 van de 20 finalisten van Miss India Holland noemen!

Door mijn bezoek wilde ik deze kinderen en anderen laten zien dat het niet uitmaakt wat mensen je wijs maken. Hoe erg je ook gepest wordt, blijf in jezelf en je eigen krachten vertrouwen!
Blijf geloven in jezelf en doe hard je best. Dan kom je er zeker, ook met speciaal onderwijs. Niks en niemand moet jou tegen houden je dromen waar te maken!

RACHELLE NASSY

Lees ook het verhaal van...

 • Ranjeeta Doerga

  Ik ben Ranjeeta Doerga, 28 jaar oud, moeder van 2 kids (1 en 11 jaar), student Notarieel recht aan de Universiteit van Leiden en registergoed behandelaar in het notariaat. Als je terug rekent kom je er snel achter: ik was tienermoeder. Op mijn 16e werd ik zwanger van mijn oudste zoon.

 • Raihaana Ainoel

  Als kind van 14 ben ik seksueel misbruikt, mishandeld en bedreigd door een inmiddels voor moord veroordeelde man. Deze helse periode duurde 9 maanden. Ik kon het met niemand delen, want hij zou me vermoorden. Dat had hij immers ook met zijn ex gedaan. Haar lijk is niet meer gevonden.

 • Angela Nandpersad

  Ik begon mijn leven vol kleur, ik was vrolijk en creatief. Een meisje met dromen en toekomstplannen. Maar mijn dromen vervaagde en ik verloor al mijn kleur. Als ik terugdenk aan mijn jeugd, dan denk ik aan de kleur zwart.

 • Kaiden Ray Sewradj

  “Wordt het een jongen of een meisje?” Ik weet zeker dat die vraag ook werd gesteld aan mijn moeder toen ze zwanger was. Ik weet zeker dat ze toen ook vol trots heeft verteld dat haar eerste kindje een dochtertje werd. Toch is mijn moeder nu de trotse moeder van twee zonen.

 • REENA RAMBARATSINGH

  Vrij snel kwam ik er tijdens een bijbaan op een gerenommeerd advocatenkantoor achter, dat een juridische carrière mij geen voldoening zou bieden in het leven. Ik wilde MEER! Ik wilde mijn passie volgen: VISAGIE!

 • MAISHA EMILY NEUS

  Op 03-04-17 organiseerde ik de eerste demonstratie op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo. Er kwamen rond de 1000 mensen. Inmiddels heb ik 13.000 volgers...

 • OLIVIA MARQUERITA DE SOUZA

  Ik groeide op in een gezin, waar een hoger beroep studie geen optie was, vanwege onvoldoende financiële middelen. Daardoor...

 • SHAREENA DWARKA

  De scheiding van mijn ouders viel zwaar. Ze waren net voorgoed naar Suriname gekomen en het werd een strijd om de kinderen...

 • ASMIE GENDARAM

  Ik zat middenin een scheiding en verloor toen ook mijn baan. De scheiding en het overlijden van Fatima was de druppel...

 • KABITA MAHADEW

  Toen mijn moeder plotseling een hartaanval kreeg en voor 80% hersendood werd verklaard moest ik ineens zelfstandig worden om...

 • DARSHANI KHODABAKS

  Ik ben in 2010 begonnen als model. Er werd altijd tegen mij gezegd dat ik de look van een model bezat en men vroeg waarom ik er....

 • SARITA PHERAI

Nog meer verhalen

Over Stichting JIYA

JIYA streeft ernaar vrouwen te ondersteunen in het verwezenlijken van dromen. Elke vrouw heeft een passie en elke vrouw wil deze kunnen ervaren, elke dag weer. Toch zijn er nog velen die dat jammer genoeg niet kunnen. Vanwege diverse omstandigheden: onderdrukking, onwetendheid, onzekerheid zijn nog maar enkele aspecten. Hoe gaan vrouwen hiermee om en op welke wijze doorbreken ze de taboes en belemmeringen?

Passion is sexy

Neem contact op