PRAVINI

Muzikant

Al van jongs af aan vond ik mijn uitlaatklep in muziek. Ik heb nog cassettebandjes met opnames van toen ik als klein kind mijn eigen riedels verzon. Mijn moeder vond het belangrijk dat ik deze interesse verder ontwikkelde en zette mij op pianoles. Daar leerde ik liedjes spelen van Alicia Keys en Aretha Franklin, totdat ik genoeg akkoorden beheerste om mijn eigen liedjes te schrijven.

Ik wilde het podium betreden en mijn muziek delen met een publiek. Maar ik wist niet waar ik moest beginnen of wie mij kon helpen. Ik besefte dat ik kon wachten op iemand die mij verder zou helpen of dat ik zelf meer stappen kon ondernemen en mezelf wegwijs kon maken. Ik koos voor het laatste.

Dus begon ik mee te doen aan talentenjachten en begon me te verdiepen in de levensverhalen van artiesten die ik bewonderde. Hoe zijn zij gekomen waar ze nu zijn? Welke obstakels hebben zij moeten overwinnen? Wat hield hen gaande? Ik concludeerde dat aan ieder succesverhaal vele teleurstellingen vooraf gaan. Degenen die uiteindelijk hun doel behalen zijn degenen die niet opgeven en trouw blijven aan zichzelf. Degenen die weten waar ze naar toe willen beginnen met een plan en zijn niet bang uit hun comfortzone te stappen.

Ik realiseerde me dat ik mijn eigen plan moest opstellen. Ik had mijn eerste lied, ‘Cuz I’m A Lady, geschreven en wilde dit uitbrengen als single met videoclip. Samen met mijn ouders begon ik onze netwerken in kaart te brengen: wie had ervaring met studio opnames, wie kon ons ondersteunen met de video, waar moeten we zijn als we de single in de winkel willen krijgen, hoe zorgen we ervoor dat de videoclip op tv komt? Op elke vraag vonden we een antwoord. Door proactief te werk gaan, leerde ik dat je meer mensen kent dan je denkt en dat je nee hebt, en ja kunt krijgen. De single kwam uiteindelijk in de winkels te liggen en was op The Box en MTV te zien. Het was een geweldig gevoel om je droom werkelijkheid te zien worden.

Tegelijkertijd besefte ik dat die single pas het begin was. Als je een duurzame carrière wilt in de muziek, moet je nadenken over de lange termijn. Ik wist dat ik uiteindelijk een zelfgeschreven album wilde opnemen en mijn eigen band wilde. Het heeft me jaren gekost om dit punt te bereiken. Ik had geen geld om producers in te huren of studiotijd te kopen. Ik had geen muzikanten om mij heen die begrepen welke richting ik op wilde met mijn muziek. Maar wat ik wel had was het vermogen om kansen te zien en die ook aan te grijpen. Ik heb veel dingen geprobeerd, soms met succes en vaak zonder. Het heeft geleid tot frustraties en soms zelfs wanhoop. Maar elke actie die ik heb ondernomen heeft mij weer een les geleerd. En elke keer bleef ik kijken naar het groter geheel en stelde ik mezelf de vraag: brengt deze stap mij weer dichter tot mijn doel?

Tot nu toe is het antwoord altijd ja geweest. Deze denkwijze heeft ertoe geleid dat ik uiteindelijk de tijd heb genomen om te sparen en te investeren in een thuisstudio om zelf te kunnen opnemen. Het heeft gemaakt dat ik via social media contacten kon leggen met internationale producers die op zoek waren naar singer/songwriters zoals ik voor samenwerking. De muziek die uit die samenwerkingen is voortgekomen heeft me weer materiaal opgeleverd voor mijn eerste album. Dat eerste album heeft me een repertoire geboden voor jams met muzikanten, onder wie drie muzikanten die uiteindelijk mijn vaste band zijn geworden.

Vier albums en drie internationale tours later kan ik met trots en dankbaarheid terugkijken op de weg die ik heb afgelegd, maar ook met inspiratie en positieve energie vooruit kijken naar nieuwe doelen. De belangrijkste les die ik heb geleerd is dat je altijd trouw moet blijven aan jezelf en je moet luisteren naar jouw ‘inner voice’. Die fluister die je altijd hoort als je voor een moeilijk besluit staat. Die stem is mijn kompas en ik heb geleerd daar altijd op te vertrouwen. Ik ben me er ook van bewust dat succes het resultaat is van kleine stappen, die je dag in, dag uit neemt. Soms denken we alleen aan de opbrengst voor morgen, maar kijk vooral naar het groter geheel. En doe vooral datgene waar je gelukkig van wordt, want dat maakt de ups en downs alles waard.

PRAVINI

Lees ook het verhaal van...

 • Ranjeeta Doerga

  Ik ben Ranjeeta Doerga, 28 jaar oud, moeder van 2 kids (1 en 11 jaar), student Notarieel recht aan de Universiteit van Leiden en registergoed behandelaar in het notariaat. Als je terug rekent kom je er snel achter: ik was tienermoeder. Op mijn 16e werd ik zwanger van mijn oudste zoon.

 • Raihaana Ainoel

  Als kind van 14 ben ik seksueel misbruikt, mishandeld en bedreigd door een inmiddels voor moord veroordeelde man. Deze helse periode duurde 9 maanden. Ik kon het met niemand delen, want hij zou me vermoorden. Dat had hij immers ook met zijn ex gedaan. Haar lijk is niet meer gevonden.

 • Angela Nandpersad

  Ik begon mijn leven vol kleur, ik was vrolijk en creatief. Een meisje met dromen en toekomstplannen. Maar mijn dromen vervaagde en ik verloor al mijn kleur. Als ik terugdenk aan mijn jeugd, dan denk ik aan de kleur zwart.

 • Kaiden Ray Sewradj

  “Wordt het een jongen of een meisje?” Ik weet zeker dat die vraag ook werd gesteld aan mijn moeder toen ze zwanger was. Ik weet zeker dat ze toen ook vol trots heeft verteld dat haar eerste kindje een dochtertje werd. Toch is mijn moeder nu de trotse moeder van twee zonen.

 • REENA RAMBARATSINGH

  Vrij snel kwam ik er tijdens een bijbaan op een gerenommeerd advocatenkantoor achter, dat een juridische carrière mij geen voldoening zou bieden in het leven. Ik wilde MEER! Ik wilde mijn passie volgen: VISAGIE!

 • MAISHA EMILY NEUS

  Op 03-04-17 organiseerde ik de eerste demonstratie op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo. Er kwamen rond de 1000 mensen. Inmiddels heb ik 13.000 volgers...

 • OLIVIA MARQUERITA DE SOUZA

  Ik groeide op in een gezin, waar een hoger beroep studie geen optie was, vanwege onvoldoende financiële middelen. Daardoor...

 • SHAREENA DWARKA

  De scheiding van mijn ouders viel zwaar. Ze waren net voorgoed naar Suriname gekomen en het werd een strijd om de kinderen...

 • ASMIE GENDARAM

  Ik zat middenin een scheiding en verloor toen ook mijn baan. De scheiding en het overlijden van Fatima was de druppel...

 • KABITA MAHADEW

  Toen mijn moeder plotseling een hartaanval kreeg en voor 80% hersendood werd verklaard moest ik ineens zelfstandig worden om...

 • DARSHANI KHODABAKS

  Ik ben in 2010 begonnen als model. Er werd altijd tegen mij gezegd dat ik de look van een model bezat en men vroeg waarom ik er....

 • SARITA PHERAI

Nog meer verhalen

Over Stichting JIYA

JIYA streeft ernaar vrouwen te ondersteunen in het verwezenlijken van dromen. Elke vrouw heeft een passie en elke vrouw wil deze kunnen ervaren, elke dag weer. Toch zijn er nog velen die dat jammer genoeg niet kunnen. Vanwege diverse omstandigheden: onderdrukking, onwetendheid, onzekerheid zijn nog maar enkele aspecten. Hoe gaan vrouwen hiermee om en op welke wijze doorbreken ze de taboes en belemmeringen?

Passion is sexy

Neem contact op