OLIVIA MARQUERITA DE SOUZA

Nagelstyliste

-Beautiful nails, a confidence booster-

Ik groeide op in een gezin, waar een hoger beroep studie geen optie was, vanwege onvoldoende financiële middelen. Daardoor heb ik getracht mijn eigen weg in de maatschappij af te leggen. Achteraf gezien was dit een ervaring die ik voor niets wil inruilen, omdat deze mij vormde tot een een sterke, succesvolle vrouw.

De start van mijn passie voert mij terug naar mijn VWO periode. Ik kon toen al niet rustig zitten. In de vakantie werkte ik bij familiebedrijven en om mijn creativiteit te uiten volgde ik een nagelcursus. Deze creatieve uitlaatklep werd mijn hobby, naarmate ik vaker de nagels van vrienden en familie kon verzorgen.

Kort na het VWO ben ik middels harde ervaringen tot het besef dat ieders weg tot succes anders is. Ik wilde heel graag een Hbo-opleiding volgen, maar dat voor mijn ouders te  duur. Ik moest zelf werken om mijn studie te betalen. Tijdens deze periode ontdekte ik dat ik andere prioriteiten had.
Als ambitieuze vrouw, had ik a mission! Wat er toen gebeurde was a change of mindset: ‘Verander je obstakels in uitdagingen en ga achter je dromen aan.’ Een van mijn dromen toen, was stewardess worden. Daar heb ik toen ook gelijk op gesolliciteerd. En binnen korte tijd was ik grondstewardess voor de SLM. Wat een geweldige periode was dat!

Door deze baan heb ik geleerd dat je attitude heel belangrijk is. Laat zien dat je lef hebt en weersta alle uitdagingen hiermee!

Op een gegeven moment was ik uitgekeken en dus uit op een andere uitdaging. Al snel ging ik voor een grote bank aan de slag. Hier leerde ik veel over omgangsvormen, ethiek, personal branding en leiderschap. Maar er miste toch nog wat…

Ik werd steeds nieuwsgieriger naar dat gemis en ging op zoek naar een andere uitdaging. Ik wilde meer dan wat ik deed. Ik wilde mijn eigen onderneming!

Na 8 jaar nagels stijlen als hobby, werd mijn liefde en passie voor nagels steeds groter. Het was een hele grote stap mijn eigen onderneming te starten, omdat je in onzekerheid gaat werken, alle secundaire voorzieningen vallen weg en je staat er dus alleen voor.

Door gesprekken met mijn partner en vrienden heb ik geleerd om te geloven in mezelf en mijn capaciteiten. In april 2016 nam ik de stap een eigen salon te openen.

Het doet je toch wat om elke ochtend heel enthousiast op te staan en je volle 100% te geven, omdat je doet waar je echt van houdt. Ik ontmoet elke dag verschillende mensen met diverse achtergronden. Het doet me goed als deze vrouwen een extra confidence krijgen door hun mooie nagels. Because when your nails are part of your outfit, they become more than nails, they become an accessory! Goed verzorgde nagels zijn bijna niet meer weg te denken. Het is mooi om te zien hoe vrouwen steeds bewuster worden hiervan en ik dus dat gedeelte waar kan maken voor ze.

Vleugels uitspreiden

Ik heb mijn passie gevonden en ik werk hier elke dag aan. In mijn verdere carrière als nagelstyliste zie ik mezelf groeien. Ik wil mezelf verrijken en anderen helpen beter te worden d.m.v. cursussen. Uiteindelijk wil ik een grotere ruimte en een team dat net zo gepassioneerd en liefdevol met nagels aan de slag gaat!

Andere vrouwen wil ik absoluut nog meegeven: doe waarvan je houdt en je zal nooit een dagje werken in je leven. Geef jezelf de kans om successen te boeken en te om te groeien. Permitteer jezelf fouten, alleen dan zal je leren. Go and spread your wings ❤

Ook jouw verhaal delen? Stuur ons een mail: info@stichtingjiya.nl

OLIVIA MARQUERITA DE SOUZA

Lees ook het verhaal van...

 • Ranjeeta Doerga

  Ik ben Ranjeeta Doerga, 28 jaar oud, moeder van 2 kids (1 en 11 jaar), student Notarieel recht aan de Universiteit van Leiden en registergoed behandelaar in het notariaat. Als je terug rekent kom je er snel achter: ik was tienermoeder. Op mijn 16e werd ik zwanger van mijn oudste zoon.

 • Raihaana Ainoel

  Als kind van 14 ben ik seksueel misbruikt, mishandeld en bedreigd door een inmiddels voor moord veroordeelde man. Deze helse periode duurde 9 maanden. Ik kon het met niemand delen, want hij zou me vermoorden. Dat had hij immers ook met zijn ex gedaan. Haar lijk is niet meer gevonden.

 • Angela Nandpersad

  Ik begon mijn leven vol kleur, ik was vrolijk en creatief. Een meisje met dromen en toekomstplannen. Maar mijn dromen vervaagde en ik verloor al mijn kleur. Als ik terugdenk aan mijn jeugd, dan denk ik aan de kleur zwart.

 • Kaiden Ray Sewradj

  “Wordt het een jongen of een meisje?” Ik weet zeker dat die vraag ook werd gesteld aan mijn moeder toen ze zwanger was. Ik weet zeker dat ze toen ook vol trots heeft verteld dat haar eerste kindje een dochtertje werd. Toch is mijn moeder nu de trotse moeder van twee zonen.

 • REENA RAMBARATSINGH

  Vrij snel kwam ik er tijdens een bijbaan op een gerenommeerd advocatenkantoor achter, dat een juridische carrière mij geen voldoening zou bieden in het leven. Ik wilde MEER! Ik wilde mijn passie volgen: VISAGIE!

 • MAISHA EMILY NEUS

  Op 03-04-17 organiseerde ik de eerste demonstratie op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo. Er kwamen rond de 1000 mensen. Inmiddels heb ik 13.000 volgers...

 • OLIVIA MARQUERITA DE SOUZA

  Ik groeide op in een gezin, waar een hoger beroep studie geen optie was, vanwege onvoldoende financiële middelen. Daardoor...

 • SHAREENA DWARKA

  De scheiding van mijn ouders viel zwaar. Ze waren net voorgoed naar Suriname gekomen en het werd een strijd om de kinderen...

 • ASMIE GENDARAM

  Ik zat middenin een scheiding en verloor toen ook mijn baan. De scheiding en het overlijden van Fatima was de druppel...

 • KABITA MAHADEW

  Toen mijn moeder plotseling een hartaanval kreeg en voor 80% hersendood werd verklaard moest ik ineens zelfstandig worden om...

 • DARSHANI KHODABAKS

  Ik ben in 2010 begonnen als model. Er werd altijd tegen mij gezegd dat ik de look van een model bezat en men vroeg waarom ik er....

 • SARITA PHERAI

Nog meer verhalen

Over Stichting JIYA

JIYA streeft ernaar vrouwen te ondersteunen in het verwezenlijken van dromen. Elke vrouw heeft een passie en elke vrouw wil deze kunnen ervaren, elke dag weer. Toch zijn er nog velen die dat jammer genoeg niet kunnen. Vanwege diverse omstandigheden: onderdrukking, onwetendheid, onzekerheid zijn nog maar enkele aspecten. Hoe gaan vrouwen hiermee om en op welke wijze doorbreken ze de taboes en belemmeringen?

Passion is sexy

Neem contact op