NEELA RAMLAL

Eigenaar Radha.nl & Radhadrinks.nl

Van jongs af aan ben ik bezig geweest met creëren. Dat varieerde van tekenen, zingen, dansen tot modeontwerpen, sieraden maken en gedichten schrijven. Die drang om te creëren heb ik altijd gehad. Toen ik na mijn middelbare school een studie moest kiezen, was de kunstacademie de meest voor de hand liggende keuze. Thuis werd deze keuze echter niet van harte ondersteund en werd het de studie Bedrijfskunde aan de Erasmus universiteit in Rotterdam. Met Bedrijfskunde zou ik in de toekomst alsnog mijn ateliertje kunnen runnen, dacht ik stiekem 😉
Na mijn studie viel ik echter in een gat. Ik kreeg mooie aanbiedingen van bedrijven om aan de slag te gaan als IT consultant, maar ze spraken me niet aan. Ik voelde niets voor een wereld waarbij alles draait om targets halen, werken volgens de regels en voor het belang van de baas en vooral met weinig ruimte voor creativiteit. En toen kwam alles weer naar boven. Want mijn passie lag ergens anders. Ik wilde creëren.

Ik geloof er heilig in dat alles gaat zoals het moet gaan. Het pad wat je aflegt, is precies datgene wat je moet doen, zolang je maar blijft luisteren naar je innerlijke stem, jouw ziel.

Radha.nl

Want, op het moment dat ik niet meer wist wat ik moest doen na mijn studie, deed mijn broer mij een mooi aanbod. Hij had in 2001 een datingsite gebouwd welke hij de naam Radha.nl gaf. Hij had een online platform gecreëerd waarbij singles elkaar konden ontmoeten en vroeg aan mij of ik met Radha.nl aan de slag wilde. Vanaf het moment dat ik mij hieraan committeerde, had ik het gevoel van thuiskomen. Ik had alle vrijheid om te creëren en ik kon nu ook een verschil maken in het leven van mensen. Door Radha.nl kunnen singles de liefde van hun leven ontmoeten, maar zijn ook veel taboes doorbroken die leven binnen de Hindostaanse gemeenschap. Het is oké om jezelf te zijn, om single te zijn en om op zoek te zijn naar een partner. Je bent niet wanhopig als je je inschrijft op een datingsite. Het is 2015. Het is oké!

Datgene wat ik zo miste na het afstuderen, had vooral te maken met: hoe kan ik mijn talenten benutten, om iets te kunnen betekenen voor de mensheid. Met Radha.nl ben ik dagelijks aan het creëren. Sinds een jaar organiseren wij een super leuk event, namelijk de Radha Drinks. Dit is een borrel voor singles, waarbij je op een ongedwongen manier andere singles kunt ontmoeten (over taboes doorbreken gesproken;)).
Genoeg uiting voor mijn creativiteit dus! Maar, om terug te komen op dat alles loopt zoals het moet lopen… Mijn studie Bedrijfskunde, heeft mij een mooie basis geboden om Radha.nl te kunnen runnen. In de afgelopen 15 jaar hebben maar liefst 50.000 singles zich ingeschreven op Radha.nl. We groeien nog steeds en dagelijks weten singles ons te vinden, niet alleen voor een relatie, maar ook voor vriendschappen. Ook met de Radha Drinks gaan wij uitbreiden. Behalve in Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam, zal de borrel ook worden gehouden in Almere, Amsterdam, Utrecht en Eindhoven.

Be true to yourself

Wat ik aan vrouwen (en óók mannen) wil meegeven: be true to yourself, volg jouw hart, maar denk ook goed na over jouw doelen in het leven. Want ik geloof dat iedereen een unieke bijdrage kan leveren aan de wereld. Iedereen heeft een talent, iets waar je goed in bent. Kijk naar binnen en kijk naar wat jou intens gelukkig maakt en doe het! Door jouw beste leven te leiden wordt niet alleen jij er gelukkiger en beter van, maar ook iedereen om jou heen. Zolang je trouw blijft aan jezelf, luistert naar jouw innerlijke stem en hard werkt aan hetgeen waar jij in gelooft, dan zal de weg zich vanzelf voor je openen.
Achteraf gezien, heeft alles in mijn leven zo moeten lopen, inclusief alle obstakels. De keuze die ik na mijn studie nam om te luisteren naar mijn innerlijk stem (‘waar word ik nou echt gelukkig van’), was de beste keuze die ik kon maken. Ik bleef trouw aan mezelf. Ik run weliswaar niet het ateliertje wat ik ooit ambieerde, maar iets veel mooiers dan ik ooit had gedacht!

NEELA RAMLAL

Lees ook het verhaal van...

 • Ranjeeta Doerga

  Ik ben Ranjeeta Doerga, 28 jaar oud, moeder van 2 kids (1 en 11 jaar), student Notarieel recht aan de Universiteit van Leiden en registergoed behandelaar in het notariaat. Als je terug rekent kom je er snel achter: ik was tienermoeder. Op mijn 16e werd ik zwanger van mijn oudste zoon.

 • Raihaana Ainoel

  Als kind van 14 ben ik seksueel misbruikt, mishandeld en bedreigd door een inmiddels voor moord veroordeelde man. Deze helse periode duurde 9 maanden. Ik kon het met niemand delen, want hij zou me vermoorden. Dat had hij immers ook met zijn ex gedaan. Haar lijk is niet meer gevonden.

 • Angela Nandpersad

  Ik begon mijn leven vol kleur, ik was vrolijk en creatief. Een meisje met dromen en toekomstplannen. Maar mijn dromen vervaagde en ik verloor al mijn kleur. Als ik terugdenk aan mijn jeugd, dan denk ik aan de kleur zwart.

 • Kaiden Ray Sewradj

  “Wordt het een jongen of een meisje?” Ik weet zeker dat die vraag ook werd gesteld aan mijn moeder toen ze zwanger was. Ik weet zeker dat ze toen ook vol trots heeft verteld dat haar eerste kindje een dochtertje werd. Toch is mijn moeder nu de trotse moeder van twee zonen.

 • REENA RAMBARATSINGH

  Vrij snel kwam ik er tijdens een bijbaan op een gerenommeerd advocatenkantoor achter, dat een juridische carrière mij geen voldoening zou bieden in het leven. Ik wilde MEER! Ik wilde mijn passie volgen: VISAGIE!

 • MAISHA EMILY NEUS

  Op 03-04-17 organiseerde ik de eerste demonstratie op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo. Er kwamen rond de 1000 mensen. Inmiddels heb ik 13.000 volgers...

 • OLIVIA MARQUERITA DE SOUZA

  Ik groeide op in een gezin, waar een hoger beroep studie geen optie was, vanwege onvoldoende financiële middelen. Daardoor...

 • SHAREENA DWARKA

  De scheiding van mijn ouders viel zwaar. Ze waren net voorgoed naar Suriname gekomen en het werd een strijd om de kinderen...

 • ASMIE GENDARAM

  Ik zat middenin een scheiding en verloor toen ook mijn baan. De scheiding en het overlijden van Fatima was de druppel...

 • KABITA MAHADEW

  Toen mijn moeder plotseling een hartaanval kreeg en voor 80% hersendood werd verklaard moest ik ineens zelfstandig worden om...

 • DARSHANI KHODABAKS

  Ik ben in 2010 begonnen als model. Er werd altijd tegen mij gezegd dat ik de look van een model bezat en men vroeg waarom ik er....

 • SARITA PHERAI

Nog meer verhalen

Over Stichting JIYA

JIYA streeft ernaar vrouwen te ondersteunen in het verwezenlijken van dromen. Elke vrouw heeft een passie en elke vrouw wil deze kunnen ervaren, elke dag weer. Toch zijn er nog velen die dat jammer genoeg niet kunnen. Vanwege diverse omstandigheden: onderdrukking, onwetendheid, onzekerheid zijn nog maar enkele aspecten. Hoe gaan vrouwen hiermee om en op welke wijze doorbreken ze de taboes en belemmeringen?

Passion is sexy

Neem contact op