NADIRA RAMAUTARSING

Mede Eigenaar Wulterkens Clothing & Customized Wear

Terwijl ik nog bezig was met mijn Bachelor studie International Business Administration aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, was ik in mijn vrije tijd bezig ervaring op te doen op het gebied van textiel bedrukking. Mijn partner en ik waren begonnen met een website met van die Musthave Hype t-shirts. Denk aan de eeuwige Superman t-shirts, en shirts met leuke, trendy teksten. Wij wilden dit verder uitbreiden met ontwerpen van ons zelf en binnen een korte tijd was de keuze gemaakt om ons eigen merk te beginnen.

In de zomer van 2012 lanceerden wij onze eerste collectie t-shirts op de Amsterdam Fashion Week Downtown, onder ons merknaam ‘’Wulterkens’’. Inmiddels, 8 collecties verder, hebben wij ons ontplooid tot een steeds meer bekend wordend ‘’Functional Fashion’’ Brand. Zie www.wulterkensclothing.com voor de huidige collectie. Naast onze fashion design t-shirts hebben wij ons ook gespecialiseerd in sportkleding.

Ondanks het feit dat het maar 3 jaar geleden is, lijkt het wel een eeuw. Een lange weg, waarin dieptepunten en hoogtepunten elkaar afwisselden. Ik vergelijk het vaak met een rollercoaster. Wij hebben ons merk opgezet in de crisis en het is een uitdaging geweest om te blijven staan, ondanks het economisch niet erg meezat. Aan de andere kant kunnen wij zeggen dat er inmiddels duizenden mensen in onze kleding rondlopen en sporten. We worden steeds meer gespot bij bekend Nederland en op tv.

Ondanks dit alles is het niet makkelijk geweest. Zelf veel fouten gemaakt, verkeerde beslissingen en samenwerkingen, veel cowboys op ons pad gehad. Onder cowboys versta ik de mensen die heel veel zeggen en beloven, maar uiteindelijk niks doen. Daarnaast heb ik mijn sociaal leven zo goed als geheel moeten opgeven om alles te kunnen geven aan mijn bedrijf, en daarbij is mijn vriendenkring ook exponentieel gekrompen. Op dit moment run ik 2 bedrijven (textiel bedrukking voor bedrijven en sportorganisaties doen wij nog steeds), en ben ik bezig met mijn part-time Master studie op de VU in Amsterdam (Marketing). Geen last van ledigheid dus.

Wat ik de afgelopen jaren heb geleerd, is om door te zetten, ook door de moeilijke tijden. Niets wordt je gegeven, je moet ervoor vechten. Je moet bereid zijn alles op te geven om voor je doel te gaan. Als je dat niet bereid bent, hoef je er niet aan te beginnen. Als (allochtone) vrouwelijke ondernemer wordt je ook niet altijd serieus genomen, je wordt onderschat. Ik heb geleerd om in dat soort gevallen juist mijn energie te stoppen in het gene wat ik doe, zodat ik met het resultaat van mijn daden anderen het tegendeel kan bewijzen. Daarnaast is een van de belangrijkste dingen om in jezelf te geloven. Je kan alles bereiken wat je wilt bereiken als je alles geeft, geduld hebt en niet opgeeft wanneer er moeilijkheden om je pad komen. Stoor je niet aan nay-sayers, focus op jezelf.

Op dit moment is er veel gaande, waar wij in de nabije toekomst onze vruchten van zullen plukken. Onze sportkleding hangt in de Intersport DUO en wij zijn bezig om dit uit te breiden naar steeds meer vestigingen. Wij zijn ook bezig met het buitenland, om te beginnen in Belgie, Duitsland, Ibiza, Suriname. Spannend wordt het dus zeker! Ik schrijf veel over mijn ervaringen als vrouwelijke ondernemer op mijn blog www.wulterkens.me. Ik hoop daarbij ook anderen te kunnen inspireren om meer uit het leven te halen en te gaan voor hun dromen. Blijf op de hoogte en abonneer je op mijn blog voor regelmatige motiverende posts en inzichten die ik zelf op doe in het proces van ondernemen.

Liefs en Succes!
Nadira

In gesprek met Nadira?
Mail haar: n.ramautarsing@wulterkensclothing.com

NADIRA RAMAUTARSING

Lees ook het verhaal van...

 • Ranjeeta Doerga

  Ik ben Ranjeeta Doerga, 28 jaar oud, moeder van 2 kids (1 en 11 jaar), student Notarieel recht aan de Universiteit van Leiden en registergoed behandelaar in het notariaat. Als je terug rekent kom je er snel achter: ik was tienermoeder. Op mijn 16e werd ik zwanger van mijn oudste zoon.

 • Raihaana Ainoel

  Als kind van 14 ben ik seksueel misbruikt, mishandeld en bedreigd door een inmiddels voor moord veroordeelde man. Deze helse periode duurde 9 maanden. Ik kon het met niemand delen, want hij zou me vermoorden. Dat had hij immers ook met zijn ex gedaan. Haar lijk is niet meer gevonden.

 • Angela Nandpersad

  Ik begon mijn leven vol kleur, ik was vrolijk en creatief. Een meisje met dromen en toekomstplannen. Maar mijn dromen vervaagde en ik verloor al mijn kleur. Als ik terugdenk aan mijn jeugd, dan denk ik aan de kleur zwart.

 • Kaiden Ray Sewradj

  “Wordt het een jongen of een meisje?” Ik weet zeker dat die vraag ook werd gesteld aan mijn moeder toen ze zwanger was. Ik weet zeker dat ze toen ook vol trots heeft verteld dat haar eerste kindje een dochtertje werd. Toch is mijn moeder nu de trotse moeder van twee zonen.

 • REENA RAMBARATSINGH

  Vrij snel kwam ik er tijdens een bijbaan op een gerenommeerd advocatenkantoor achter, dat een juridische carrière mij geen voldoening zou bieden in het leven. Ik wilde MEER! Ik wilde mijn passie volgen: VISAGIE!

 • MAISHA EMILY NEUS

  Op 03-04-17 organiseerde ik de eerste demonstratie op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo. Er kwamen rond de 1000 mensen. Inmiddels heb ik 13.000 volgers...

 • OLIVIA MARQUERITA DE SOUZA

  Ik groeide op in een gezin, waar een hoger beroep studie geen optie was, vanwege onvoldoende financiële middelen. Daardoor...

 • SHAREENA DWARKA

  De scheiding van mijn ouders viel zwaar. Ze waren net voorgoed naar Suriname gekomen en het werd een strijd om de kinderen...

 • ASMIE GENDARAM

  Ik zat middenin een scheiding en verloor toen ook mijn baan. De scheiding en het overlijden van Fatima was de druppel...

 • KABITA MAHADEW

  Toen mijn moeder plotseling een hartaanval kreeg en voor 80% hersendood werd verklaard moest ik ineens zelfstandig worden om...

 • DARSHANI KHODABAKS

  Ik ben in 2010 begonnen als model. Er werd altijd tegen mij gezegd dat ik de look van een model bezat en men vroeg waarom ik er....

 • SARITA PHERAI

Nog meer verhalen

Over Stichting JIYA

JIYA streeft ernaar vrouwen te ondersteunen in het verwezenlijken van dromen. Elke vrouw heeft een passie en elke vrouw wil deze kunnen ervaren, elke dag weer. Toch zijn er nog velen die dat jammer genoeg niet kunnen. Vanwege diverse omstandigheden: onderdrukking, onwetendheid, onzekerheid zijn nog maar enkele aspecten. Hoe gaan vrouwen hiermee om en op welke wijze doorbreken ze de taboes en belemmeringen?

Passion is sexy

Neem contact op