MAHESVARI AUTAR

Journalist, gespecialiseerd in videoreportages, o.a. werkzaam voor Nieuwwij en daarnaast oprichter van online muziek portal DesiYUP. com

-Speak your mind-

Liefde voor documentaires

In 2008 heb ik mijn opleiding journalistiek afgerond en ben ik gespecialiseerd in ‘televisie’. Kort na mijn studie ben ik door mijn docent Petra Maartense voorgesteld aan de toenmalige eindredacteur van OHM (Omroep Hindoe Media) Chander Mathura. Ik ben begonnen als bureauredacteur en al gauw ambieerde ik om documentaires en televisie-programma’s te maken. Daarom heb ik me verder gespecialiseerd in ‘documentaire maken’ bij Lioni Schrederhof.

Samen met haar heb ik mijn eerste documentaire voor OHM geproduceerd. Zo heb door de jaren heen mijn liefde en passie voor video’s maken verder ontwikkeld, tegenwoordig doe ik alles zelf; research, productie, filmen, interviewen en monteren.

Thank you, teachers!

Dat ik journalist wilde worden wist ik al vanaf mijn 15de. Mijn docent maatschappijleer spoorde mij, na het maken van een schoolopdracht, aan om me te verdiepen in journalistiek, hij vond het wel iets voor mij. Jaren later ben ik hem nog steeds dankbaar. In feiten ben ik al mijn docenten ontzettend dankbaar; zij zijn mijn helden!

In 2012 ontdekte ik een andere stille passie van me; Indiase crossover- wereldmuziek. Ik luister het liefst naar; Midival Punditz, Talvin Singh, Nitin Sawhney, Karsh Kale, Anoushka Shankar etc… Jammer genoeg zijn dit nu juist artiesten die hier in Nederland nauwelijks tot nooit optreden. De massa luistert liever naar Bollywood-muziek. Hier wilde ik verandering in brengen en daarom ben ik online muziek portal DesiYUP begonnen. Ik organiseer concerten met artiesten uit het buitenland die gespecialiseerd zijn in crossover muziek.

Go with the flow vrouw

Heel eerlijk, ik weet niet zo goed welk pad ik bewandeld heb…
Ik ben een ‘go with the flow’ vrouw. Strategische of doordachte plannen uitstippelen lukt mij niet. Alles wat ik doe is op basis van mijn gevoel, en ik volg (vrij blind) mijn hart. Ik wals door alle obstakels heen, want in mijn wereld is alles mogelijk en ik vind het enig om van niets iets te creëren.

Van elke situatie heb ik geleerd om het beste ervan te maken en als iets niet lukt is het ‘not meant to be’. Ik weet dat een hogere macht mij dan in bescherming neemt. Mijn vertrouwen in God is heel sterk, als ik ooit eens in een diep dal zit put ik inspiratie uit mijn brede boekencollectie over Hindoe-filosofie. Daarnaast heb ik een zeer sterk sociaal netwerk waarop ik altijd kan terugvallen, zo overwin ik mijn barrières en dieptepunten.

Speak your mind

Dit wil ik aan anderen meegeven.
Je zult niet bij iedereen geliefd zijn, maar als jij ergens achter staat met een zuiver hart en een goed geweten, spreek je dan uit. Maar luister ook goed naar anderen, observeer en trek vervolgens je eigen plan.

Ik leef in het hier en nu, wat ik over 5 jaar doe is ook voor mij grote een verrassing!

MAHESVARI AUTAR

Lees ook het verhaal van...

 • Ranjeeta Doerga

  Ik ben Ranjeeta Doerga, 28 jaar oud, moeder van 2 kids (1 en 11 jaar), student Notarieel recht aan de Universiteit van Leiden en registergoed behandelaar in het notariaat. Als je terug rekent kom je er snel achter: ik was tienermoeder. Op mijn 16e werd ik zwanger van mijn oudste zoon.

 • Raihaana Ainoel

  Als kind van 14 ben ik seksueel misbruikt, mishandeld en bedreigd door een inmiddels voor moord veroordeelde man. Deze helse periode duurde 9 maanden. Ik kon het met niemand delen, want hij zou me vermoorden. Dat had hij immers ook met zijn ex gedaan. Haar lijk is niet meer gevonden.

 • Angela Nandpersad

  Ik begon mijn leven vol kleur, ik was vrolijk en creatief. Een meisje met dromen en toekomstplannen. Maar mijn dromen vervaagde en ik verloor al mijn kleur. Als ik terugdenk aan mijn jeugd, dan denk ik aan de kleur zwart.

 • Kaiden Ray Sewradj

  “Wordt het een jongen of een meisje?” Ik weet zeker dat die vraag ook werd gesteld aan mijn moeder toen ze zwanger was. Ik weet zeker dat ze toen ook vol trots heeft verteld dat haar eerste kindje een dochtertje werd. Toch is mijn moeder nu de trotse moeder van twee zonen.

 • REENA RAMBARATSINGH

  Vrij snel kwam ik er tijdens een bijbaan op een gerenommeerd advocatenkantoor achter, dat een juridische carrière mij geen voldoening zou bieden in het leven. Ik wilde MEER! Ik wilde mijn passie volgen: VISAGIE!

 • MAISHA EMILY NEUS

  Op 03-04-17 organiseerde ik de eerste demonstratie op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo. Er kwamen rond de 1000 mensen. Inmiddels heb ik 13.000 volgers...

 • OLIVIA MARQUERITA DE SOUZA

  Ik groeide op in een gezin, waar een hoger beroep studie geen optie was, vanwege onvoldoende financiële middelen. Daardoor...

 • SHAREENA DWARKA

  De scheiding van mijn ouders viel zwaar. Ze waren net voorgoed naar Suriname gekomen en het werd een strijd om de kinderen...

 • ASMIE GENDARAM

  Ik zat middenin een scheiding en verloor toen ook mijn baan. De scheiding en het overlijden van Fatima was de druppel...

 • KABITA MAHADEW

  Toen mijn moeder plotseling een hartaanval kreeg en voor 80% hersendood werd verklaard moest ik ineens zelfstandig worden om...

 • DARSHANI KHODABAKS

  Ik ben in 2010 begonnen als model. Er werd altijd tegen mij gezegd dat ik de look van een model bezat en men vroeg waarom ik er....

 • SARITA PHERAI

Nog meer verhalen

Over Stichting JIYA

JIYA streeft ernaar vrouwen te ondersteunen in het verwezenlijken van dromen. Elke vrouw heeft een passie en elke vrouw wil deze kunnen ervaren, elke dag weer. Toch zijn er nog velen die dat jammer genoeg niet kunnen. Vanwege diverse omstandigheden: onderdrukking, onwetendheid, onzekerheid zijn nog maar enkele aspecten. Hoe gaan vrouwen hiermee om en op welke wijze doorbreken ze de taboes en belemmeringen?

Passion is sexy

Neem contact op