INDRA SUHANI

Afhandeling 2e lijns incidenten Zakelijke markt KPN, parttime schrijfster.

-“Het is niet het doel, maar de weg er naar toe wat gelukkig maakt.”-

Als er bedoeld wordt wat de aanleiding voor het schrijven geweest is: als ik met mijn, toen nog opgroeiende kinderen, in de bibliotheek rond liep, ik er weinig boeken over Suriname vond in de rekken. Dat vond ik jammer, omdat er zo veel moois over dit prachtige land te vertellen is.

Op gegeven moment besloot ik zelf verhalen te gaan schrijven, uiteraard met als achtergrond Suriname. Hier had ik geen ervaring in, hield wel enorm van lezen. Het schrijven ging (natuurlijk) niet meteen goed , en al gauw bleek dat een creatief idee niet voldoende was voor het schrijven van een verhaal. Ik kwam niet verder dan enkele A viertjes. Heb toen diverse schrijfcursussen gevolgd en een hbo opleiding creatief schrijven gevolgd.

Echte barrières en/of dieptepunten heb ik niet gekend. Ik zie de dingen ook niet zo gauw als zodanig. Als er ergens iets niet lekker loopt, ga ik de uitdaging aan en ga ik op zoek naar een oplossing. Voor schrijvers is het meest uitdagende moment het op zoek gaan naar een uitgever. Hiervoor geldt: niet opgeven. Bij het schrijven van mijn recentste boek, mijn debuutroman ‘Ook niet van een ander’, heb ik een onderbreking van enige maanden gehad vanwege het tragisch heengaan van een vriendin. Ben dankbaar dat ik daarna weer de draad kon oppakken en bereikte ik mijn doel: mijn debuutroman.

Wil je iets, ga er dan voor, volg je hart. Daar kan ik kort over zijn: doorzetten! De voldoening die je krijgt als je doet waar je voor gaat, is met geen pen te beschrijven. Zeker als je door middel van kunst (boek, film, dans, muziek, schilderij)een kans pakt om de wereld een boodschap voor een mooiere wereld mee te geven. Momenteel ben ik bezig met de promotie van mijn nieuw boek. Schrijven zal ik altijd blijven doen. Of er weer een boek komt of schrijven in een andere vorm, online misschien, de tijd zal het leren. Persoonlijk ook mooie dingen, ik wordt binnenkort voor de eerste keer oma. Daar wil ik naar hartenlust van gaan genieten.

INDRA SUHANI

Lees ook het verhaal van...

 • Ranjeeta Doerga

  Ik ben Ranjeeta Doerga, 28 jaar oud, moeder van 2 kids (1 en 11 jaar), student Notarieel recht aan de Universiteit van Leiden en registergoed behandelaar in het notariaat. Als je terug rekent kom je er snel achter: ik was tienermoeder. Op mijn 16e werd ik zwanger van mijn oudste zoon.

 • Raihaana Ainoel

  Als kind van 14 ben ik seksueel misbruikt, mishandeld en bedreigd door een inmiddels voor moord veroordeelde man. Deze helse periode duurde 9 maanden. Ik kon het met niemand delen, want hij zou me vermoorden. Dat had hij immers ook met zijn ex gedaan. Haar lijk is niet meer gevonden.

 • Angela Nandpersad

  Ik begon mijn leven vol kleur, ik was vrolijk en creatief. Een meisje met dromen en toekomstplannen. Maar mijn dromen vervaagde en ik verloor al mijn kleur. Als ik terugdenk aan mijn jeugd, dan denk ik aan de kleur zwart.

 • Kaiden Ray Sewradj

  “Wordt het een jongen of een meisje?” Ik weet zeker dat die vraag ook werd gesteld aan mijn moeder toen ze zwanger was. Ik weet zeker dat ze toen ook vol trots heeft verteld dat haar eerste kindje een dochtertje werd. Toch is mijn moeder nu de trotse moeder van twee zonen.

 • REENA RAMBARATSINGH

  Vrij snel kwam ik er tijdens een bijbaan op een gerenommeerd advocatenkantoor achter, dat een juridische carrière mij geen voldoening zou bieden in het leven. Ik wilde MEER! Ik wilde mijn passie volgen: VISAGIE!

 • MAISHA EMILY NEUS

  Op 03-04-17 organiseerde ik de eerste demonstratie op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo. Er kwamen rond de 1000 mensen. Inmiddels heb ik 13.000 volgers...

 • OLIVIA MARQUERITA DE SOUZA

  Ik groeide op in een gezin, waar een hoger beroep studie geen optie was, vanwege onvoldoende financiële middelen. Daardoor...

 • SHAREENA DWARKA

  De scheiding van mijn ouders viel zwaar. Ze waren net voorgoed naar Suriname gekomen en het werd een strijd om de kinderen...

 • ASMIE GENDARAM

  Ik zat middenin een scheiding en verloor toen ook mijn baan. De scheiding en het overlijden van Fatima was de druppel...

 • KABITA MAHADEW

  Toen mijn moeder plotseling een hartaanval kreeg en voor 80% hersendood werd verklaard moest ik ineens zelfstandig worden om...

 • DARSHANI KHODABAKS

  Ik ben in 2010 begonnen als model. Er werd altijd tegen mij gezegd dat ik de look van een model bezat en men vroeg waarom ik er....

 • SARITA PHERAI

Nog meer verhalen

Over Stichting JIYA

JIYA streeft ernaar vrouwen te ondersteunen in het verwezenlijken van dromen. Elke vrouw heeft een passie en elke vrouw wil deze kunnen ervaren, elke dag weer. Toch zijn er nog velen die dat jammer genoeg niet kunnen. Vanwege diverse omstandigheden: onderdrukking, onwetendheid, onzekerheid zijn nog maar enkele aspecten. Hoe gaan vrouwen hiermee om en op welke wijze doorbreken ze de taboes en belemmeringen?

Passion is sexy

Neem contact op