GIETANJALI RAGHOEBARSINGH-THAKOER

Penningmeester Stichting Beauties of Suriname Pageant

Er was al besloten dat ik in 2012 zou trouwen met mijn verloofde. Nadat ik een oproep zag van Miss India Suriname, besloot ik in 2011 mee te doen. Mijn eerste motivatie om me op te geven hiervoor was, dat als ik dit keer niet mee deed, ik nooit meer zou kunnen meedoen aan een missverkiezing. Ik was helemaal niet voorbereid op dingen als talentenronde en dingen die bij komen kijken tijdens een pageant. Tijdens het traject heb ik heel veel moeten opofferen.

Eigenaar van Gietanjali’s Bloemisterij
Freelance Bouwkundig Designer
Laatste jaar’s Civil Engineer student

Ik heb mijn werk als junior civil designer moeten opgeven, omdat ik mijn colleges en Miss India Suriname trainingen niet wilde opgeven. Het werd moeilijk te combineren. Ik heb keuzes gemaakt op dat moment door te overwegen wat mij in de toekomst meer kan aanbieden. Miss India Suriname biedt netwerk en studie biedt zekerheid in toekomst. Een baan kan je altijd vinden! Positief blijven en doorzettingsvermogen hebben bijgedragen tot het behalen van de titel Miss Effort tijdens Miss India Suriname.

Na dit traject werd ik door een vriend gevraagd mijn bijdrage te leveren aan een nieuwe miss verkiezing. Ik werd zo nieuwsgierig en pakte de kans die uiteindelijk heeft geresulteerd dat ik één van 3 organisatieleden geworden ben. Het idee van Stichting Beauties of Suriname Pageant is de veelzijdige jonge Surinaamse vrouw een platform te bieden waar zij zichzelf kan uiten/presenteren. In het begin hebben we heel weinig steun gehad van de samenleving en het bedrijfsleven.
Maar wij hebben niet opgegeven en inmiddels gaan we ons vierde jaar in. We hebben intussen 11 dames naar het buitenland afgevaardigd. Obstakels, zowel financieel als emotioneel, heb ik zeker moeten ervaren. Ik verzorg zelf ook trainingen aan de missen en het is niet altijd even makkelijk. De kunst was om het te overbruggen. Als je steeds jouw doel in gedachten hebt, dan moet je ernaar toe werken. Niets op aarde is gratis, je moet hard werken ervoor! Nu, na 4 jaren, ervaar ik dat wij geaccepteerd worden en dat bedrijven in ons beginnen te geloven.

In de toekomst zie ik mezelf nog steeds als lid van de stichting en hoop dat we het grootste pageant event op internationaal niveau kunnen organiseren in Suriname. Naast dit, zie ik me als een moeder en directeur van mijn eigen bedrijf. Ik wil meer gaan inversteren in mijn bloemisterij en een van de grootste professionele bloemisterijen van Suriname worden.

Ik zou aan de vrouwen willen adviseren: 
Het was niet makkelijk, maar zeker niet onmogelijk. Ik was 21 jaar, won miss effort en startte vervolgens samen met 2 anderen een eigen miss verkiezing.
Ik heb nog niet al mijn dromen waar gemaakt, want ik droom steeds om groter en beter te worden. Geduld hebben wil niet zeggen dat je niets moet doen! Probeer in je omgeving wat te doen, leer meer mensen kennen en bouw een netwerk op. Gaande weg zal je ontdekken wat je precies wilt doen. Begin klein en een dagje zal je groot worden!

GIETANJALI RAGHOEBARSINGH-THAKOER

Lees ook het verhaal van...

 • Ranjeeta Doerga

  Ik ben Ranjeeta Doerga, 28 jaar oud, moeder van 2 kids (1 en 11 jaar), student Notarieel recht aan de Universiteit van Leiden en registergoed behandelaar in het notariaat. Als je terug rekent kom je er snel achter: ik was tienermoeder. Op mijn 16e werd ik zwanger van mijn oudste zoon.

 • Raihaana Ainoel

  Als kind van 14 ben ik seksueel misbruikt, mishandeld en bedreigd door een inmiddels voor moord veroordeelde man. Deze helse periode duurde 9 maanden. Ik kon het met niemand delen, want hij zou me vermoorden. Dat had hij immers ook met zijn ex gedaan. Haar lijk is niet meer gevonden.

 • Angela Nandpersad

  Ik begon mijn leven vol kleur, ik was vrolijk en creatief. Een meisje met dromen en toekomstplannen. Maar mijn dromen vervaagde en ik verloor al mijn kleur. Als ik terugdenk aan mijn jeugd, dan denk ik aan de kleur zwart.

 • Kaiden Ray Sewradj

  “Wordt het een jongen of een meisje?” Ik weet zeker dat die vraag ook werd gesteld aan mijn moeder toen ze zwanger was. Ik weet zeker dat ze toen ook vol trots heeft verteld dat haar eerste kindje een dochtertje werd. Toch is mijn moeder nu de trotse moeder van twee zonen.

 • REENA RAMBARATSINGH

  Vrij snel kwam ik er tijdens een bijbaan op een gerenommeerd advocatenkantoor achter, dat een juridische carrière mij geen voldoening zou bieden in het leven. Ik wilde MEER! Ik wilde mijn passie volgen: VISAGIE!

 • MAISHA EMILY NEUS

  Op 03-04-17 organiseerde ik de eerste demonstratie op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo. Er kwamen rond de 1000 mensen. Inmiddels heb ik 13.000 volgers...

 • OLIVIA MARQUERITA DE SOUZA

  Ik groeide op in een gezin, waar een hoger beroep studie geen optie was, vanwege onvoldoende financiële middelen. Daardoor...

 • SHAREENA DWARKA

  De scheiding van mijn ouders viel zwaar. Ze waren net voorgoed naar Suriname gekomen en het werd een strijd om de kinderen...

 • ASMIE GENDARAM

  Ik zat middenin een scheiding en verloor toen ook mijn baan. De scheiding en het overlijden van Fatima was de druppel...

 • KABITA MAHADEW

  Toen mijn moeder plotseling een hartaanval kreeg en voor 80% hersendood werd verklaard moest ik ineens zelfstandig worden om...

 • DARSHANI KHODABAKS

  Ik ben in 2010 begonnen als model. Er werd altijd tegen mij gezegd dat ik de look van een model bezat en men vroeg waarom ik er....

 • SARITA PHERAI

Nog meer verhalen

Over Stichting JIYA

JIYA streeft ernaar vrouwen te ondersteunen in het verwezenlijken van dromen. Elke vrouw heeft een passie en elke vrouw wil deze kunnen ervaren, elke dag weer. Toch zijn er nog velen die dat jammer genoeg niet kunnen. Vanwege diverse omstandigheden: onderdrukking, onwetendheid, onzekerheid zijn nog maar enkele aspecten. Hoe gaan vrouwen hiermee om en op welke wijze doorbreken ze de taboes en belemmeringen?

Passion is sexy

Neem contact op