DARSHANI KHODABAKS

Internationaal gecontracteerd model & Miss Multiverse India 2012, Miss India Suriname 2014, Miss Heritage Netherlands 2016, modelcoach, national director Face of Beauty the Netherlands 2015

-Whatever the mind of man can conceive, it can achieve-

Ik ben in 2010 begonnen als model. Er werd altijd tegen mij gezegd dat ik de look van een model bezat en men vroeg waarom ik er niet volledig voor ging. Om heel eerlijk te zijn, had ik geen flauw idee hoe ik dit moest aanpakken. Ik kom uit een academisch georiënteerd gezin waar de nadruk lag op studie, maar tegelijkertijd was ik één van de weinigen in die tijd die door mijn ouders werd gestimuleerd om ook mijn creatieve kanten en talenten te ontwikkelen. Zo heb ik sinds mijn 4e op dansles gezeten en jarenlang zangles gevolgd. Het grappige is dat ik eigenlijk altijd professioneel zangeres wilde worden.

Succes na succes

Als beginnend model werd mij gezegd dat ik wellicht een goede kandidaat zou zijn voor miss verkiezingen. Natuurlijk was dit een meisjesdroom, maar ik ben van nature behoorlijk nuchter, analytisch, perfectionistisch en competitief. Daarom wilde ik meedoen om te winnen, maar die garantie heb je nooit; tenzij het oneerlijk gaat. Ik ben begonnen met Miss India the Netherlands 2011. Vervolgens won ik de Miss Multiverse India 2012 waardoor ik op internationale podia kwam. Ik werd benaderd voor diverse fashionweeks en shows in Polen, Nederland, Londen enz.
De ene na de andere opdracht stroomde binnen en toen werd ik gevraagd deel te nemen aan de prestigieuze Miss India Worldwide verkiezing in 2014 (Dubai). Dit was een wereldervaring en sindsdien heb ik een modellencontract en werk ik veel in London, India en Turkije.

Geen Godfather

In het begin kreeg ik veel weerstand. Sommigen (inclusief mensen uit de industrie) waren van mening dat het mij niet zou lukken.
Ik had het gevoel meer haters dan ‘lovers’ te hebben. En omdat ik een stuk jonger was en geen ‘Godfather’ in de modellenindustrie had, was ik een stuk kwetsbaarder. Mensen probeerden op me in te praten en ik werd uitgesloten door verschillende organisaties. Feit blijft dat het een moeilijke industrie is waarin veel mensen blijkbaar een soort monopoly willen behouden.
Ik moest het dus hebben van mijn eigen kracht, de zegen van mijn ouders en de wil van God. Mijn ouders gaven me altijd deze boodschap mee: nooit opgeven en vooral gefocust blijven op wat ik voor ogen had.

Onze percepties

Het belangrijkste wat ik geleerd heb –en wil meegeven- is dat je te allen tijde je gevoel moet volgen. Indien jij het gevoel hebt dat jij een bepaalde richting op wil die niet voor de hand liggend is, om wat voor reden dan ook (society b.v.), maar je continu hieraan moet denken: just do it!
Wij mensen worden gecontroleerd door de perceptie van onszelf (positief en negatief). Die perceptie wordt vaak gecreëerd door onze omgeving. Wij vrouwen moeten begrijpen dat wij invloed hebben op onze percepties door positief te affirmeren en meer gefocust te zijn op wat wij zelf willen bereiken in het leven. Alleen dan zullen wij alles bereiken wat we willen, zowel op individueel vlak als voor de gemeenschap.

Bidden en Acteren

Ik zie mijn toekomst als rooskleurig. Ik werk hard en bid veel om alle kansen te benutten en wat mij betreft ben ik nog lang niet klaar. Als het aan mij ligt, loop ik 365 dagen per jaar catwalk en doe ik elke dag photoshoots, omdat ik daarvoor leef. Dat maakt mij gelukkig.
Op een bepaald punt wil ik ook wel acteren. Hier zijn eerder gesprekken over geweest, dus ik zeg nooit nooit. En een eigen kledinglijn sluit ik ook niet uit. Nog veel te doen dus!

DARSHANI KHODABAKS

Lees ook het verhaal van...

 • Ranjeeta Doerga

  Ik ben Ranjeeta Doerga, 28 jaar oud, moeder van 2 kids (1 en 11 jaar), student Notarieel recht aan de Universiteit van Leiden en registergoed behandelaar in het notariaat. Als je terug rekent kom je er snel achter: ik was tienermoeder. Op mijn 16e werd ik zwanger van mijn oudste zoon.

 • Raihaana Ainoel

  Als kind van 14 ben ik seksueel misbruikt, mishandeld en bedreigd door een inmiddels voor moord veroordeelde man. Deze helse periode duurde 9 maanden. Ik kon het met niemand delen, want hij zou me vermoorden. Dat had hij immers ook met zijn ex gedaan. Haar lijk is niet meer gevonden.

 • Angela Nandpersad

  Ik begon mijn leven vol kleur, ik was vrolijk en creatief. Een meisje met dromen en toekomstplannen. Maar mijn dromen vervaagde en ik verloor al mijn kleur. Als ik terugdenk aan mijn jeugd, dan denk ik aan de kleur zwart.

 • Kaiden Ray Sewradj

  “Wordt het een jongen of een meisje?” Ik weet zeker dat die vraag ook werd gesteld aan mijn moeder toen ze zwanger was. Ik weet zeker dat ze toen ook vol trots heeft verteld dat haar eerste kindje een dochtertje werd. Toch is mijn moeder nu de trotse moeder van twee zonen.

 • REENA RAMBARATSINGH

  Vrij snel kwam ik er tijdens een bijbaan op een gerenommeerd advocatenkantoor achter, dat een juridische carrière mij geen voldoening zou bieden in het leven. Ik wilde MEER! Ik wilde mijn passie volgen: VISAGIE!

 • MAISHA EMILY NEUS

  Op 03-04-17 organiseerde ik de eerste demonstratie op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo. Er kwamen rond de 1000 mensen. Inmiddels heb ik 13.000 volgers...

 • OLIVIA MARQUERITA DE SOUZA

  Ik groeide op in een gezin, waar een hoger beroep studie geen optie was, vanwege onvoldoende financiële middelen. Daardoor...

 • SHAREENA DWARKA

  De scheiding van mijn ouders viel zwaar. Ze waren net voorgoed naar Suriname gekomen en het werd een strijd om de kinderen...

 • ASMIE GENDARAM

  Ik zat middenin een scheiding en verloor toen ook mijn baan. De scheiding en het overlijden van Fatima was de druppel...

 • KABITA MAHADEW

  Toen mijn moeder plotseling een hartaanval kreeg en voor 80% hersendood werd verklaard moest ik ineens zelfstandig worden om...

 • DARSHANI KHODABAKS

  Ik ben in 2010 begonnen als model. Er werd altijd tegen mij gezegd dat ik de look van een model bezat en men vroeg waarom ik er....

 • SARITA PHERAI

Nog meer verhalen

Over Stichting JIYA

JIYA streeft ernaar vrouwen te ondersteunen in het verwezenlijken van dromen. Elke vrouw heeft een passie en elke vrouw wil deze kunnen ervaren, elke dag weer. Toch zijn er nog velen die dat jammer genoeg niet kunnen. Vanwege diverse omstandigheden: onderdrukking, onwetendheid, onzekerheid zijn nog maar enkele aspecten. Hoe gaan vrouwen hiermee om en op welke wijze doorbreken ze de taboes en belemmeringen?

Passion is sexy

Neem contact op